Brand in de kloof

Brand in de φαράγγι (Kourtoliotiko kloof) einde van de ochtend. We liggen in het zwembad, het is heerlijk en ineens ruik ik rook maar zie niets.

We zwemmen nog even door maar blijven de brandlucht ruiken. Ik stap uit het water en zie een grote rookwolk uit de Kourtoliotiko kloof komen. Dan lijkt het te stoppen. Ondertussen vragen wij ons af waar het nu precies kan zijn. Is het bij de monnik, Dianthe of verder. Moeten we er naartoe om te helpen? Dan horen we sirenes van de brandweer en politie en zien we ook weer grote rookwolken.

‘Best eng’ zeg ik tegen mijn vriend. ‘Met deze wind verspreid het vuur snel en staat straks de hele kloof in brand’. Maar zover komt het gelukkig niet. De brand wordt geblust en wij nemen nog een duik in het koele water. Later hoor ik dat de brand bij de dam is ontstaan, aangestoken door een jonge man. De politie heeft hem gearresteerd.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt en blijft de brandweer de hele avond hier. Gewoon voor het geval dat. Het geeft mij een veilig gevoel.