Een kerstboom kopen

Het is allemaal niet zo spannend een kerstboom kopen. Maar een echte kerstboom is voor de reiziger iets wat je in Zuid-Kreta niet kunt kopen. Daar zet je een kunst kerstboom op, die haal je dan uit de doos, vouwt de takken uit en zet de boom in elkaar.

Een echte boom is toch wel iets heel anders. We staan in de hal van een bouwmarkt en bekijken de bomen. Niet te groot roep ik, dan moeten alle meubels worden verschoven. Ik zie een Nordman van een mooi formaat, pak hem bij de top en vraag ‘ειναι καλα?’

‘Perfect, Penelopi. We take this one’ zegt de reiziger tegen de verkoper die uitlegt dat hij er een net omheen doet en wij in de winkel kunnen betalen. Binnen staat het vol met kerstspullen, we kopen een paar dingen voor in de boom. We halen de boom op en schuiven hem in de auto, bank naar voren geklapt.

De boom heeft inderdaad de goede maat, ik hoef niet met meubels te schuiven. De kerstballen en lampjes worden uit de gang gehaald en op tafel uitgestald. De boom gaat in de standaard en nu is het net zolang draaien aan de schroeven totdat de boom stevig en recht staat.

 

Ik ontferm me over de lampjes, daar had ik vorig jaar zo’n handig systeem voor bedacht alleen blijkt dat toch niet zo goed te zijn. Alles zit in de knoop en de reiziger maakt ondertussen uitgebreid foto’s van mijn gestuntel. Uiteindelijk besluit hij mij te helpen, het is een grote kluwen lampjes. ‘What have you done Penelopi?’ Langzaam lukt het ons om de lampjes uit de knoop te krijgen en kunnen we ze in de boom hangen. Daarna de ballen erin en klaar!

Even een paar foto’s maken om te delen met vrienden en familie in Kreta. ‘Nice tree and smells also very good’.