Tot over 10 weken

‘My little Greek sister Penelopi’ zegt hij en drukt me dicht tegen zich aan. We huilen allebei, afscheid nemen vind ik moeilijk.

In het dal van Preveli hangt de mist tussen de heuvels. Ik ga vandaag voor de laatste keer de berg op naar Rock. Morgen stap ik in het vliegtuig en ga terug naar Holland.

De vallei van Preveli
De vallei van Preveli
Een koude douche

Het is koud in het appartement, helaas geen warm water. Door de vele regen valt regelmatig de stroom uit. Zo ook vannacht. Ik zet de hoofdschakelaar weer aan en kook water voor koffie. Dan besluit ik toch maar een ijskoude douche te nemen. Want om nu de enorme boiler aan te zetten voor 1 douche vind ik wat overdreven. Snel warm aankleden en met de auto naar de supermarkt in Lefkogia voor vers brood en flessen water.

Bij de Venetiaanse brug rechtsaf

Ik rijd richting Preveli en sla af bij de Venetiaanse brug. Ik ga Rock gedag zeggen en breng brood en water voor hem mee. De weg is slecht met diepe kuilen en heel veel water en blubber. Ik glibber met de auto alle kanten op en de berg op via de olijfgaard is een drama. Ik raak bijna van de weg en ben blij als ik boven ben ‘Δοξα τω Θεω’ (Godzijdank).

Wonen in een piepklein huis

Rock woont in de tuin van Holy in een piepklein huisje van nog geen 14 vierkante meter. Het is niet echt een huis, want het heeft geen sanitair, stromend water of elektra. De ruimte is verdeeld in 2 kamers, een slaapkamer en keuken/woonkamer. Hij heeft het gezellig gemaakt en het is er knus en warm. De regen tikt op de golfplaten en we drinken thee bij kaarslicht en kijken naar foto’s van lang geleden.

Piepklein huisje in Preveli
Piepklein huisje in Preveli
Tijd om afscheid te nemen

Als het stopt met regenen gaan we in de tuin zitten en drinken nog een kop thee. Dan besluit ik terug te gaan. We omhelzen elkaar en vinden het beiden moeilijk om afscheid te nemen. ‘My little Greek sister Penelopi’ en hij kijkt me aan. ‘Ik kom snel terug, over 10 weken zien we elkaar weer’ en geef hem een dikke zoen.

De weg terug is nu nog erger dan een paar uur geleden, ik glibber en kom bijna vast te zitten in de modder. Mijn kleine witte Fiat is nu bruin van de modder. Straks maar even met de tuinslang schoonspuiten, zo kan ik hem niet teruggeven aan Antoni.