Rijden in een oude pick-up

Daar staat mijn auto voor de komende 2 weken. Dit keer geen Fiat Panda maar een 'antieke' pick-up.

Al jaren roep ik ‘in zo’n auto zou ik hier wel eens rond willen rijden’. En nu is het dan zover. Het mag en het kan. Giorgos geeft mij de sleutels ‘probeer maar even, kijk of het iets voor je is’.

Mijn pick-up voor deze week

Ik stap in en steek de sleutel in het slot, het dashboardlicht gaat aan maar hij start niet. ‘Je moet op de knop drukken Penelopi, onder het contact’. Ik druk de knop in en de pick-up komt met een hoop kabaal tot leven.┬á ‘Als je de lichten aan wilt dan moet je deze 2 draadjes aan elkaar knopen. Een blauw en geel draadje steken uit het dashboard. Niet vergeten ook weer los te maken, anders is de accu zo leeg’.

Met horten en stoten de berg op

Ik draai aan het stuur en de auto maakt nog meer geluid. ‘Niet erg, dat is heel normaal’ roept Giorgos. ‘Ok, dan ga ik. Tot straks’. Met horten en stoten rijd ik de weg op en ik bereik uiteindelijk de hoofdweg naar het dorp. Pffff ….. gelukt, nu even tanken want de benzinemeter doet het niet. Vervelend als ik ergens halverwege kom stil te staan.

De tijd vergeten

Via Asomatos rijd ik naar Lefkogia, boodschappen doen bij Kostas. Alles zet ik in de grote achterbak. Onderweg kom ik allemaal bekenden tegen en maak met iedereen even een praatje. In Asomatos stop ik bij Stafros voor een koffie ‘Hallo Penelopi, hoe kom je hier nu aan’ vraagt hij wijzend naar de pick-up.

We gaan op het muurtje zitten voor zijn keramiek winkel. Dan zie ik ineens Giorgos aan komen rijden. Hij vroeg zich af of het wel goed ging omdat ik maar niet terug kwam. ‘Owww sorry, tijd vergeten en alles is goed. Prima auto! Ik kom zoveel bekenden tegen, kom maar niet thuis’ lach ik.

Mijn wens is uitgekomen

Als ik thuis de auto heb geparkeerd kijk ik er met een grote grijns naar. Mijn wens is uitgekomen ‘ik rijd in een oude pick-up over de heuvels van Preveli’.