De buschauffeur

De bus komt om iets voor 10, de chauffeur is niet zo vrolijk en kijkt nors. Een jonge man die waarschijnlijk andere dromen heeft.

Ik koop een kaartje naar Rethymnon en lach vriendelijk naar de chauffeur. De bus stopt vaak en dan stappen er elke keer wel mensen in of uit. Bijna een uur verder komen we aan op het busstation van Rethymnon.

Stadspark in Rethymnon
Stadspark in Rethymnon

Een stad waar ik het heerlijk vind om te dwalen door de straten en allerlei bijzondere winkeltjes binnen te lopen. Winkeltjes waarvan ik me afvraag hoe ze kunnen bestaan. Op mijn route loop ik ook nog even het kafenion van Giannis binnen om hem gedag te zeggen. Het kafenion ligt tegenover het stadspark waar oude mannen samen zitten op bankjes en praten over het leven. De tijd vliegt en het is alweer tijd om de bus terug te nemen. Die rijdt maar 2 keer per dag naar Plakias. In de ochtend en in de middag.

Ik koop een ticket aan een loket in het stationsgebouw en loop naar de bus die naar Plakias gaat. Jawel, dezelfde buschauffeur. Nog steeds met een nors gezicht. Ik stap in, zeg hem gedag en wurm mij met al mijn tassen door het gangpad en ga zitten. Ik vraag me af of hij zo chagrijnig is omdat hij elke dag een paar keer op en neer rijdt tussen Plakias en Rethymnon.  Misschien is het wel iets heel anders, ik zou het nooit te weten komen.