Smoorverliefd

Als een puppy loopt hij achter haar aan. Blij lachend, alles vindt hij leuk en goed wat ze doet. Wij, toeschouwers kijken het aan.

Rastaman is smoorverliefd op de dame die sieraden maakt van macramé. Ze woont met haar 2 kleine Jack Russel achtige hondjes in een auto. De auto staat naast de Venitiaanse brug tussen de bamboe geparkeerd. Tegenover het restaurant heeft ze haar tafel neergezet met daarop uitgestald kettingen, armbanden, tasjes en nog veel meer. Onder de tafel liggen de hondjes te slapen.

In de avond pakt ze al haar spullen op en stalt deze weer uit naast de brug in Plakias. Daar staan meer sieradenverkopers. Ik ken ze bijna allemaal en ga regelmatig bij hen zitten.

Wonen in een auto

Na allerlei verleidingspogingen van Rastaman gaat ze in op zijn avances. Sneller dan verwacht ‘trekt’ hij bij haar in en wonen ze samen met de 2 hondjes in de auto. Dat blijkt toch iets te krap en niet zo comfortabel ook al zijn ze stapelverliefd.

De temperatuur komt deze dagen regelmatig boven de 40 graden uit, te warm om in een auto te slapen. Ze besluiten daarom een tent te bouwen niet ver van het strand. Verscholen tussen de bamboe hebben ze een doek gespannen met daaronder een kleed en kussens. Het lijkt op een nomadentent. Het ziet er best gezellig uit met al die kleurige kussens en doeken. Veel meer dan dit bezitten ze ook niet, de auto is zo goed als leeg. Ze doen alles samen en ik zie hoe verliefd hij is.

We vertrekken Penelopi

De zomer is bijna voorbij en de nachten worden kouder. Ik zit op een bankje met een frappé bij de taverne op het strand. Rastaman komt aangelopen en zegt: ‘Penelopi, we vertrekken. We gaan naar het noorden en daarna richting het oosten. Er is daar een verlaten dorpje waar we willen gaan wonen deze winter’. Ik ben de naam van het dorpje vergeten, dacht alleen maar ‘hij gaat weg’. De tent is afgebroken en alles is al in de auto gepropt. Overvol met allerlei spullen die ze straks in een huis zeker kunnen gebruiken. Ze vertrekken en ik wens Rastaman een gelukkig leven!

De winter is voorbij

Het is maart, de winter is voorbij en ik ben benieuwd hoe het nu met hem gaat. Ik zoek zijn nummer op in mijn telefoon en bel hem. Blij verrast is hij mijn stem te horen en ik vraag hoe het met hen gaat. ‘We zijn niet meer samen. Toen de verliefdheid verdween en er geen geld meer was werd het moeilijk Penelopi. Ik woon nu op het vasteland in het noorden bij een goede vriendin.’

Bijna zomer

‘We zien elkaar in de zomer Penelopi, dan kom ik terug’. Goed, ik wacht op je in Preveli. Als je hier bent kunnen we mooie wandelingen maken langs de rivier zoals we altijd deden. Het is bijna zomer en ik kijk naar hem uit!

Preveli Hills
Preveli Hills