Plastic, hout, bamboe: de bewoners zijn creatief

Penelopi, kom je thee bij me drinken? Ik woon onder de groene tent aan de rivier.

Het is maart en ik ben op zoek naar Rock. Hij heeft een nieuwe plek gevonden om te wonen. Afgelopen zomer woonde hij nog pal aan de rivier op een stuk zeildoek. En als het regende of er stond een harde wind kroop hij in zijn 2-persoons tentje. Maar na een flinke storm heeft het tentje het begeven. Hij moest dus op zoek naar iets beters.

Bouwen op een rots

In november is hij begonnen met het bouwen van zijn nieuwe onderkomen. Op een rots, een stuk boven de rivier zodat hij er in de winter kan wonen. ‘Veel beter Penelopi. Het is droog en onder de bomen. In de zomer ga ik dan weer naar beneden.’

Zoeken naar de tent

Nu ben ik dus op zoek naar zijn nieuwe tent. Vanuit huis de weg af richting de rivier en via allerlei kronkelpaadjes kom ik uiteindelijk bij de groene tent. Als ik die zie volg ik het pad onderlangs. De tenten zijn nu goed te zien, nu de bomen nog niet allemaal in volle bloei staan. Over een maand zijn ze verscholen en moet je echt weten waar iemand woont anders loop je er zo voorbij.

In de tuin van ..

Ik volg de rivier en kom uit bij een vriendin. Ze heeft alle struiken aan het pad verwijderd en ineens is haar huisje goed te zien. Ik roep haar en blij verrast komt ze aangelopen. ‘Penelopi, wat leuk! Kom binnen.’ Trots laat ze de tuin zien. ‘In de winter ben ik begonnen met alle struiken weghalen. Een hele klus en toen ben ik ook de tuin opnieuw gaan inrichten. Ik ben nu bijna klaar. Owww je moet ook binnen even kijken. Ik heb iets gemaakt bij de openhaard.’

Een verhaal in mozaïek

Ik loop achter haar aan. Ze woont in een schattig huisje en ik kom er graag. Rondom de openhaard heeft ze een verhaal in mozaïek gemaakt, ik vind het prachtig. Mijn vriendin is enorm creatief. Als ze geen sieraden aan het maken is (die ze verkoopt in Damnoni), is ze wel in haar huisje bezig of zoals nu in de tuin. Het huis is heel kleurrijk met muurschilderingen, kussens en kleden (handgemaakt) en muziekinstrumenten (mandoline, lira, gitaar).

Als we eenmaal buiten zitten met een kop Griekse koffie vraagt ze ‘waar was je naar op weg?’ Naar Rock, zeg ik maar ik kan het niet vinden. Ze legt me uit dat het niet ver meer is. Morgen ga ik er wel even langs.