Verhuizen naar een 5 sterren villa

Rock vindt het tijd om te verhuizen. Leven op het strand in een tent gaat niet meer. Te koud en te vochtig. Het wordt tijd om voor de winter te verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen.

‘Penelopi, my sister’ hoor ik hem roepen als ik de auto parkeer tegenover het kafenion van Stella in Lefkogia. Rock staat met zijn armen gespreid op mij te wachten. Ik krijg een dikke knuffel en we gaan over in het Grieks. Voor zover het mij lukt, meestal is het een mix van Griekse en Engelse woorden voor mij. Ik begroet de anderen, blij hen weer te zien. Ze hebben vandaag allemaal in de olijfgaarden gewerkt. Kom ga zitten zegt hij en schuift een stoel bij. Ik krijg een glas wijn in mijn handen gedrukt ‘Γεια μας my sister’. We proosten en er wordt een extra vork gevraagd zodat ik ook kan mee eten.

Een auto vol

Penelopi, wil je mij helpen met verhuizen? Mijn spullen staan nog in de tent op het strand van Amoudi beach. De 5 sterren villa is klaar zegt hij lachend. Geweldig, ik ben heel benieuwd en wil je nieuwe villa graag zien.

Met zijn 3-en (Cleopatra, Rock en ik) rijden we naar het strand. Bijna alles in de tent is vochtig en nat. Cleopatra en ik zoeken naar het hoognodige om mee te nemen zoals borden, bekers, pannen, bestek en stoelen. Ondertussen zoekt Rock kleding, lakens en handdoeken uit om te laten wassen.

Amoudi beach

Als de auto vol is en wij er nog net inpassen besluiten we te gaan. ‘Ik ga later deze week terug om de tent af te breken en alles op te ruimen’ zegt hij. Goed, dan gaan we nu naar de villa voordat het donker wordt. Want ik ben nu wel heel benieuwd. Net voorbij Lefkogia sla ik een weggetje in en hoor naast me ‘stop, hier is het’. Als ik uitstap zie ik een oude schuur die hij heeft opgeknapt met hout en wind- en waterdicht gemaakt met plastic.

De villa

De villa is een schuur van ongeveer 2,5 bij 3 meter. Aan de wanden hangen kleurrijke doeken en op de grond ligt een tapijt. In een hoek op de grond ligt een groot matras met aan het voeteneind een lage kast. Daarnaast staat een kooktoestel. We zetten de stoelen neer en de kookspullen op het kastje. Het ziet er best huiselijk uit.

Rock is erg blij met zijn villa. Veel beter dan aan de Kourtaliotiko rivier, minder vochtig en dichter bij het dorp. Ik ben het met hem eens. In januari dit jaar verloor hij alles (huis en spullen) tijdens de overstroming van de Kourtaliotiko rivier die in 2 uur tijd wel 6 meter buiten zijn oevers trad.

Foto’s meenemen

Penelopi, wil je de volgende keer als je komt foto’s meenemen van ons samen en Holy? Die kan ik dan ophangen, nice memomies. Tuurlijk wil ik dat, in december neem ik foto’s voor je mee. Ik ben zo blij voor Rock dat hij iets gevonden heeft waar hij in de winter kan wonen. Droog en warm en dichtbij het dorp.