Wat kost een zak thee
  • Een zak faskomilo (50 gram) is € 2,00

Salvia fruticosa (salie) is in Griekenland bekend als Faskomilo. De faskomilo is van zeer goede kwaliteit, heel aromatisch en 100% biologisch.

In Griekenland zijn wel 20 verschillende soorten salvia en de meeste soorten kun je vinden in het zuiden. Zoals in Kreta, waar de faskomilo zich heeft aangepast aan het rotsachtige en bergachtige terrein. Het is gezond en goed voor je lijf en bevat geen theïne. De Faskomilo heeft langwerpige blaadjes, donzig en grijsgroen.

Let op: Ben je in verwachting of geef je borstvoeding? Dan moet je salie laten staan.

Waar kun je faskomilo voor gebruiken?

Veel mensen gebruiken faskomilo voor het maken van een pot thee. Maar het wordt ook gebruikt bij het koken van vlees en gevogelte.

Faskomilo is een wondermiddel

De plant is een soort wondermiddel. Drink daarom elke dag 1 of 2 kopjes thee. Heb je een pot thee gezet, dan kun je de blaadjes ook gebruiken als gezichtsmasker, het helpt tegen huidveroudering. Een laatste restjes thee over? Niet weggooien maar je hoofdhuid mee inmasseren. Het versterkt de haarwortels en vermindert haaruitval.

Aromatische geur

Faskomilo heeft een sterke aromatische geur met een vleugje kamfer. Een paar takjes faskomilo in een linnen zakje en dan tussen het linnengoed of kleding zorgt dat het heerlijk ruikt. Een oude gewoonte die nog veel omaatjes toepassen in Kreta.

Thee zetten

Breng water aan de kook, giet het in een theepot en voeg een paar takjes toe (klein handje vol). Laat de thee ongeveer 3-7 minuten trekken. Giet de thee door een zeef in je beker en geniet ervan! Heerlijk met een lepeltje thymari honing en/of schijfje citroen. De thee is cafeïnevrij.

Bestellen en betalen

Bestellen kan via het bestelformulier.

Je ontvangt een e-mail met daarin het totaalbedrag en het bankrekeningnummer waar je het bedrag op kunt overmaken. Als ik het bedrag heb ontvangen verstuur ik de bestelling. De kosten voor verzending vermeld ik in de mail.

Per post

Penelopi maakt gebruik van DPD pakketverzending. Je kunt kiezen uit 2 mogelijkheden:

  • Ophalen in een parcelshop bij jou in de buurt: € 6,00 (duurt ongeveer 2/3 dagen)
  • Huisadres laten bezorgen: € 8,00 (duurt ongeveer 2 dagen)