Penelopi is niet alleen mijn bijnaam in Kreta, het is ook de naam van mijn bedrijf. Penelopi verkoopt biologische producten uit Kreta: extra vergine olijfolie en zoete tijm honing.

De olijfolie en honing komt van boeren uit Asomatos, een klein bergdorp in het zuiden van Kreta. Het dorp is omringd met olijfbomen en grote velden met thymari.

Direct van de boer

Penelopi koopt direct van de boer. Direct van de boer en van zeer goede kwaliteit. Eerlijke producten voor een eerlijke prijs.

  • De heerlijke zoete tijm (thymari) honing komt van Manolis, de imker. Hij volgt met zijn bijenkassen de bloei van de thymari. Zo hebben de bijen altijd voldoende te eten en worden niet bijgevoerd met suiker. De honing wordt niet gezuiverd, maar na een rust periode van 3 maanden zonder nabewerking in potten verpakt.
  • De olijfolie van Penelopi komt van een olijfboer uit Asomatos. De olijfolie is extra vergine, biologische en super lekker. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen ammoniak voor het bestrijden van de dakos (de olijfvlieg). Hiervoor gebruiken zij zakjes (een soort lokdoosjes) die in de bomen worden gehangen. In de olijfgaard lopen schapen en alles gaat volgens oude tradities. Dat proef je, de olie is puur en vol van smaak.