Penelopi is niet alleen mijn bijnaam in Kreta, het is ook de naam van mijn bedrijf. Penelopi verkoopt biologische producten uit Kreta: extra vergine olijfolie, zoete honing, bergthee, faskomilo (salvia) en dictamus.

Alle producten komen van boeren uit Asomatos, een klein bergdorp in het zuiden van Kreta. Het dorp is omringd met olijfbomen, carob- en pijnbomen en grote velden met thymari.

Direct van de boer

Penelopi koopt direct van de boer. Direct van de boer en van zeer goede kwaliteit. Eerlijke producten voor een eerlijke prijs.

  • De heerlijke zoete thymari en cacob honing komt van Manolis, de imker. Hij volgt met zijn bijenkassen de bloei van de thymari en carob. Zo hebben de bijen altijd voldoende te eten en worden niet bijgevoerd met suiker. De honing wordt niet gezuiverd, maar na een rust periode van 3 maanden zonder nabewerking in potten verpakt.
  • De olijfolie van Penelopi komt van Giannis, Giorgos en Vagelis. De olijfolie is extra vergine, biologische en super lekker. Er zijn 3 verschillende smaken. Van Giannis komt de koroneiko, Giorgos de tsounato en van Vagelis het ene jaar koroneiko en het andere jaar tsounato. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen ammoniak voor het bestrijden van de dakos (de olijfvlieg). Hiervoor gebruiken zij zakjes (een soort lokdoosjes) die in de bomen worden gehangen. In de olijfgaard lopen schapen en bij Giannis ook kippen. Alles volgens oude tradities en dat proef je, de olie is puur en vol van smaak.
  • Voor het plukken van faskomilo (salvia) en dictamus gaat Vasilis de bergen in. Op zijn land gaat hij op zoek naar de beste kwaliteit. De thee wordt gedroogd op grote tafels en daarna in zakjes verpakt.
Andere producten

Op bestelling neem ik ook andere producten mee. Zoals oregano, handgemaakt keramiek of handgemaakte lepels van lindehout uit de omgeving van Asomatos.